Thisted Kommune søger kulturhelte til prestigefulde priser

Foto: Thisted kommune.
dato

Kulturpris Thy og Årets Unge Kulturtårn: Thisted Kommune og Kulturelt Samråd efterlyser kandidater

I et stærkt samarbejde mellem Kulturelt Samråd og Thisted Kommune opfordres nu borgere til at indstille kandidater til de prestigefulde priser “Kulturpris Thy" og “Årets Unge Kulturtårn”. Disse priser anerkender og fejrer enestående bidrag til kulturlivet i Thy-regionen.

Siden 2012 har “Kulturpris Thy” hvert år været tildelt individuelle personer eller grupper som anerkendelse af deres signifikante indflydelse på kulturudviklingen i Thy. Prisen inkluderer en skulptur skabt af den respekterede kunstner Zoran Luka, hvilket tilføjer en varig ære for modtagerne. I 2023 var det Elba, en passioneret sangskriver og sangerinde, der modtog denne hæder."

Videre rettes "Årets Unge Kulturtårn" mod det yngre segment i alderen 12 til 24 år, som har udmærket sig på kulturens område. Dette initiativ har til formål at fremhæve og støtte unge talenter indenfor kulturlivet i Thy.

For at hylde og anerkende kulturelle talenter, skynd dig at sende indstillinger til begge priser senest den 15. marts. Uddelingen af "Årets Unge Kulturtårn" vil finde sted som en del af Kulturdage i Sydthy den 3. og 4. maj, mens “Kulturpris Thy” vil blive fejret den 25. maj under arrangementet “Thy til Kultur”, hvor både Thisted Kommune og Kulturelt Samråd vil stå for uhøjtideligheden.

Med disse årlige priser ønsker Thisted Kommune og Kulturelt Samråd at kaste lys over Thy's levende kultur og de mennesker, der beriger denne. Det er en årlig tradition, der samtidig inspirerer og kalder på opmærksomhed omkring det rige kulturliv i regionen.

https://thisted.dk/nyheder/2024/februar/kulturpristhy

Kilde: Thisted Kommune