Flere bliver vegetarer - men det går langsomt i Hanstholm

Profilbillede

Der tales mere og mere om kødløse retter og, om at leve som veganer eller vegetar. Nogle mener det er sundt, eller gør det af hensyn til dyrevelfærd og klimapåvirkningen.

Men det er ret beset få, som virkelig efterlever det. I Danmark er det hver femte, der laver vegetarretter en eller flere gange om ugen, og 7% som spiser vegansk ugentligt, mens 4% altid er vegetarer. Det viser friske tal fra Index Danmark/Gallup.

I Hanstholm er det dog færre med 8%, der får vegetarmad en eller flere gange om ugen. Her går omstillingen til at spise grønt langsommere – eller måske beboerne simpelthen bare foretrækker kød.

Det er tydeligt, at der ligger en holdning bag. Jo mere folk går op i bæredygtighed, miljø og klima, jo oftere laver de vegetar- og veganermad.

Der er flere kvinder, end mænd, som går op i kødfri mad, og der er en klar aldersforskel. Unge, og især de 25-39-årige, er hyppige vegetarer. De spiser kødfrit 2-3 gange så tit, som personer over 60 år.  

Kilde: noehow / Raakilde
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk